Vrouw bestelt vier lijkwagens voor levende man in Kleve

 In Uncategorized

Vrouw bestelt vier lijkwagens voor levende man in Kleve

Een anonieme Duitse vrouw heeft telefonisch vier begrafenisondernemers naar een adres in Kleve, net over de grens bij Nijmegen, gestuurd voor een sterfgeval. De man in kwestie bleek echter nog te leven – hij deed zelf de deur open.

De Duitse politie, die onderzoek doet naar de zaak, weet nog niet of het om een macabere grap of een doelgerichte persoonlijke actie gaat. Het zou zomaar eens het laatste kunnen zijn. De man liet eerder zijn telefoonnummer al veranderen, omdat hij vervelende telefoontjes kreeg, meldt de Rheinische Post.

Begrafenisondernemer Tanja Winters kreeg afgelopen woensdag om 16.15 uur een telefoontje. Aan de andere kant van de lijn verklaarde een vrouw dat haar man gestorven was. De beller ver- telde dat de arts die de lijkschouwing uitvoerde had gezegd dat het lichaam niet nog een nacht in het huis kon blijven, en dat er daarom diezelfde dag nog een lijkwagen langs moest komen om de overleden man op te halen.

Geshockeerd

Toen Winters ‘s avonds bij het opgegeven adres in Kleve arriveerde, was het echter de vermeen- de overledene die de deur open deed. ,,We schrokken hevig”, vertelt Winters in de Rheinische Post. ,,Geshockeerd zei de man ons dat we inmiddels de vierde begrafenisonderneming waren die zijn lijk op wilden komen halen. Hij noemde ook de namen van de andere bedrijven.”

De informatie bleek te kloppen. Bovendien waren er ook nog andere begrafenisondermers die een telefoontje hadden gehad, maar die de boel niet vertrouwden.

De politie onderzoekt de zaak, maar betwijfelt of de dader – mocht die gevonden worden – ver- volgd kan worden, omdat ze in het Duitse wetboek nog geen strafbaar feit hebben gevonden dat de beller met de valse telefoontjes heeft overtreden.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search